Persoonsgericht en waarderend trainen

Wij zijn de vernieuwende trainersopleiding in Nederland.
Wij geven jou de tools in handen om persoonsgericht en waarderend te trainen.
Creëer ook een rijke en inclusieve leeromgeving met de 7v’s!

Het is de persoon van de professional die het verschil maakt. De persoon met zijn unieke kwaliteiten en valkuilen, de persoon met oneindige mogelijkheden om te leren en te ontwikkelen.

Hoe train je die persoon en help je hem/ haar te ontwikkelen?

Persoonsgericht trainen betekent dat je rekening houdt met de persoon van je deelnemer. Een persoon met al zijn gelaagde identiteiten: van functie, leeftijd, (culturele) achtergrond, gender, fysieke mogelijkheden tot overtuigingen en karaktertrekken.

Waarderend trainen betekent dat je de kwaliteiten en talenten van je deelnemer versterkt. Je kijkt waarderend naar je deelnemer: wat gaat er wél goed en wat is van nature aanwezig? Dit is fundamenteel anders dan een tekort aan vaardigheden ‘wegtrainen’ of vaardigheden van buitenaf aanleren.
Met persoonsgericht en waarderend trainen stimuleer je het leren van binnenuit door gebruik te maken van betekenisvolle leerervaringen. Je stemt je eigen handelen continu af op de persoon en de groep die je tegenover je hebt. Je hanteert als trainer ook je eigen kwaliteiten, hebbelijkheden en onhebbelijkheden. Je houdt rekening met de context waarbinnen de deelnemer leert en ontwikkelt, zoals maatschappelijke invloeden en bewegingen binnen organisaties.

Dit boek zit boordevol inspiratie en houvast
om jou kennis én praktische tools in handen te geven
om een rijke, inclusieve leeromgeving te creëren.