Training > Samenwerking en communicatie

De basis van iedere organisatie bestaat uit de samenwerking en communicatie bij de werknemers (en leidinggevenden) enerzijds, en de externe communicatie met klanten of cliënten/ patiënten anderzijds. Het leuke van dit onderwerp vind ik dat niemand ooit is uitgeleerd op dit gebied! Er zijn altijd personen die iets oproepen: ze zijn te laks, te eigenwijs, te passief of te direct, en aan de professionals de schone taak om hier vakkundig mee om te gaan. Om tot een optimale samenwerking te komen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de sterke kanten én de schaduwkanten van alle teamleden en dit openlijk met elkaar te bespreken. Door op een positieve manier aandacht aan de communicatie in het team te besteden, krijgt ieder een boost en worden de onderlinge samenwerkingsrelaties versterkt.

Door (organisatie)veranderingen kan een sfeer in een team helaas ‘verziekt’ worden. Maar ook pesten, discrimineren of buitensluiten kan spelen op de werkvloer. Door (preventief) te investeren in een goede samenwerkingssfeer, wordt ziekteverzuim voorkomen of tegengegaan.

Ben je geïnteresseerd in een workshop/ training over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Ik werk altijd op maat, en afhankelijk van de wensen en mogelijkheden maak ik een trainingsontwerp en offerte. Een dagdeeltarief is ongeveer 500 euro exclusief btw. Lees hier referenties  van personen die een training bij mij volgden.