Coaching

Naast supervisietrajecten bied ik ook coaching aan. Bijvoorbeeld voor beginnende ondernemers: hoe kan ik mijn eigen bedrijf oprichten? Hoe ga ik om met mijn onzekerheid? Waar liggen mijn kansen en hoe kan ik hier het beste op inspelen?

Een voorbeeld:

‘Hoe krijg ik (meer) klanten en hoe kan ik mijn product of dienst verkopen?’
Als ondernemer heb ik met deze vraag geworsteld. Hoe voer je een goed verkoopgesprek? Het ligt niet in de nuchtere Hollandse aard om hoog van de toren te blazen en jezelf dus te verkopen. Maar een goed verkoopgesprek gaat helemaal niet zo over jou, het gaat over met de juiste persoon aan tafel komen en daar de juiste vragen stellen. Zodat jij een gericht aanbod kan doen, voor een goede prijs en zo tot een duurzame en goede match kan komen. Door samen te onderzoeken hoe je een verkoopgesprek aanpakt, kan ik je gerichte adviezen geven die tot resultaat leiden!

Ook loopbaanvragen hebben mijn aandacht: ik weet niet wat ik wil.. Ik heb het niet maar mijn zin op mijn huidige werk, maar ik weet niet hoe ik de overstap kan maken naar ander betaald werk.

“Wanneer je heel stil wordt, hoor je je innerlijke verlangens.
Zij wijzen je de weg.”

Een voorbeeld:

‘ Hoe kan ik overstap maken naar nieuw werk wat beter bij mij past”?
Door stil te staan bij je eigen kwaliteiten en talenten, ontwikkel je jouw bouwstenen. Door bijvoorbeeld systematisch feedback te verzamelen van diverse mensen uit je netwerk, krijg je een beter beeld van jezelf en welke kwaliteiten andere mensen bij jou zien. Door te visualiseren of focussen (meer daarover onder kopje ‘werkwijze’) spreek je andere delen van jezelf aan, en kom je tot beweging en nieuwe ideeën!

In allerlei situaties is het zinvol (en niet eens vervelend..;) om in coaching te gaan.

Neem vrijblijvend contact met mij op als je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden. Lees ook de referenties van anderen hoe ze mij als begeleider ervaren hebben.