Wat is Supervisie? – Alles over ervaringsleren

Ontwerplab leer je training waarderend ontwerpen

Wat is Supervisie? – Alles over ervaringsleren

Ontwerplab leer je training waarderend ontwerpen

Wil je sneller en beter beslissingen nemen met een goed gevoel? Wil je talenten (her)ontdekken en versterken? Dan is supervisie iets voor jou!

Supervisie is een begeleidingsvorm waarbij je diepgaand en vanuit meerdere perspectieven reflecteert op werkervaringen. Werkervaringen die je geraakt hebben, die je bezighouden, die je prikkelen of uitdagen.  Vanuit deze concrete werkervaringen onderzoek je jezelf als professional. De begeleiding van de supervisor is niet gericht op navelstaren, maar op het vertalen van inzichten naar nieuw professioneel handelen. Supervisie maakt gebruik van de kracht van ervaringsleren. Zo vergroot je je professioneel repertoire en word je een betere professional.

Door supervisie vergroot je het leer-en verandervermogen van professionals en daarmee de slagkracht van de organisatie.

Werkwijze

In vijf tot tien bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur werk je aan je persoonlijke professionele ontwikkeling. We beginnen met het verzamelen van leerthema’s: Waar kom jij je persoon tegen in je werk en wat wil je leren? Per bijeenkomst staan we stil bij een concrete werksituatie en wat daarin voor jou te leren of te ontwikkelen valt. Er is een zee van ruimte voor zelfonderzoek en het doorbreken van patronen. Vergroot je je professionele repertoire, versterk je zelfvertrouwen, verbeter je beslissingsvermogen.

Een persoonlijke klik is belangrijk voor het wel of niet slagen van een supervisietraject. Daarom werken we altijd met een vrijblijvende eerste afspraak. Tijdens deze eerste afspraak maken we wederzijds kennis en onderzoeken we of supervisie een geschikte begeleidingsvorm voor jou is, en of er een ‘match’ is tussen jou en de supervisor.

Supervisie in een groep of tweetal

Je kunt ook samen met 1 of 2 collega’s supervisie volgen. Het voordeel is dat je zo ook van elkaar leert en de kosten voor supervisie deelt.

Accreditaties

Iedere professional heeft eigen unieke kwaliteiten, eigenaardigheden en valkuilen. Je komt jezelf tegen in je werk; in je ergernissen en hindernissen die je ervaart. Maar ook in de momenten dat je straalt en je talent tot uiting komt. Door betekenisvolle momenten te onderzoeken word je een betere professional en krijg je meer zicht en grip op je eigen wijze van leren en veranderen.

Ben je een (jeugd)zorgprofessional of heb je een ander beroep waarbij reflectiepunten vereist zijn? Voor dit programma krijg je reflectiepunten. Onze supervisoren zijn geregistreerd bij de LVSC, de Landelijke Vereniging voor Supervisoren en Coaches.

Passie voor professionele begeleiding

Resultaten

Supervisie leidt tot:

  • Inzicht in je eigen patronen en leervragen
  • Vergroten van je leer-en verandervermogen
  • Beter onderbouwen en verantwoorden van jouw professionele keuzes
  • Vergroten van je professioneel repertoire
  • Verbeteren van de kwaliteit van jouw professioneel handelen
  • Inzicht in de werking van begeleiding voor jezelf en voor je medewerkers, klanten of collega’s

Van deze investering in jezelf heb je nog lang plezier! Het zorgt voor meer werkplezier, beter weten “waar je van bent”, minder kopzorgen, gepieker of negatieve energie. Je vergroot je leervermogen en je beslissingsvermogen. Je kunt je professionele keuzes beter verwoorden en onderbouwen, waardoor je makkelijker kunt onderhandelen, en overtuigen. Je komt niet een stap, maar een sprong verder als professional én als persoon!

Voor wie?

Supervisie is vooral geschikt voor professionals met mensgerichte beroepen: zoals leidinggevenden, (jeugd)zorgprofessionals, docenten, adviseurs etc.

Supervisie is geschikt voor mensen die zich op persoonlijk en professioneel vlak verder willen ontwikkelen.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal bijeenkomsten en de locatie. De supervisie vindt online en/of in Amsterdam plaats.

Reviews

Berichten over Supervisie

Wil je meer informatie of weet je niet welke vorm van begeleiding past bij jouw vraag?

Vul dan dit formulier in.

Wil je liever teruggebeld worden? Laat dan je telefoonnummer achter. Binnen 3 werkdagen nemen wij contact op.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Ik wil graag meer informatie over
Selecteer een optie
20 + 9 = ?
Vul de oplossing in om verder te gaan