Trainersopleiding Persoonsgericht en waarderend trainen

Merk jij ook dat:

 • een standaardtraining niet genoeg is voor blijvende impact?
 • een goede voorbereiding je veel tijd (en energie) kost en/of je programma onvoldoende resultaat geeft?
 • je je trainingen gevoelsmatig aanpakt, en beter wilt weten wat je doet en hoe?
 • je niet altijd om kunt gaan met wrijving of spanning tussen deelnemers en hier meer inzicht in wilt krijgen?
            Zowel voor ervaren als startende trainers geschikt

 

 

Creëer blijvende impact als bevlogen trainer

Binnen bedrijven, organisaties en de maatschappij als geheel volgen ingrijpende veranderingen elkaar steeds sneller op. Bedrijven en organisaties worden daarnaast steeds diverser; professionals hebben verschillende (opleidings)achtergronden, komen uit verschillende culturen en hebben verschillende zienswijzen. Er wordt steeds meer internationaal en online samengewerkt. Het lerend en innoverend vermogen van elke organisatie wordt steeds belangijker. Dit vraagt om lerende professionals die flexibel zijn en die continu en met synergie kunnen innoveren… Vernieuwende en diverse trainers kunnen hier een belangrijke en duurzame bijdrage aan leveren.

Diversiteit als motor voor leren en veranderen

Het benutten van diversiteit van professionals is dé motor voor leren en veranderen binnen organisaties. Dit vraagt meer dan standaardtrainingen die uitgaan van deelnemers die op dezelfde manier leren en in beweging komen. Het vraagt meer dan het trainen van vaardigheden of technieken. Met diepgaand en persoonsgericht trainen creëer je als trainer blijvende impact. Verder kijken dan je eigen training en bekijken welke interventies er nog méér nodig zijn. Zelf in beweging blijven en leren als trainer, maakt jou tot een bevlogen trainer, die daadwerkelijk een verschil maakt!

 Wil jij:

 • jouw eigen trainingen ontwerpen vanuit jouw eigen missie en passie, maar mis je hier handvatten voor?
 • als (zelfstandig) trainer verder groeien in je ondernemerschap (binnen een organisatie)?
 • je repertoire als trainer flink uitbreiden?
 • leren welke interventies behalve training nodig zijn om blijvende impact te creëren binnen bedrijven en organisaties?

Dan past deze gedegen en vernieuwende trainersopleiding bij jou!

Door te investeren in een persoonsgerichte trainersopleiding krijg jij de tools in handen om diepgaander en met meer impact te trainen. Je ontwerpt je eigen trainingen vanuit jouw missie en visie die bovendien aansluit op diverse deelnemers. Je vergroot je netwerk en reikwijdte en maakt een sprong in jouw ontwikkeling als trainer en veranderaar! Geef verandering vleugels!

Wat doet en kan een effectieve en sprankelende trainer? Lees hier de ‘zeven competenties die de leidraad en inspiratie vormen van deze trainersopleiding.

De opleiding  volg je in een diverse groep waarin je behalve van de trainers ook leert van de groep. Deelnemers komen uit de financiële sector, dienstverlening, retail, overheid, jeugdzorg, en onderwijs, maar zijn ook als zelfstandige trainers werkzaam. Dit vormt een mooie en leerzame mix van deelnemers. In de rijke online leeromgeving vind je inspirerende opdrachten en filmpjes, concrete tools en verdiepende theorie.Er zijn 10 online thema’s die aansluiten bij de thema’s van de opleidingsdagen. Neem een kijkje in de online leeromgeving!

Je geeft minimaal 2 dagen per maand trainingen en brengt leerervaringen in tijdens de opleidingsdagen en de supervisie. Desgewenst word je in contact gebracht met een organisatie waar je meer of gevarieerdere trainingservaring op kunt doen. Wij zetten ons netwerk in en openen deuren voor jou!

Lesdagen/ data

Start: 29 september 2021 in Amsterdam

Eén keer per maand is er een lesdag van 9.30 u -16.00u in Amsterdam. Tevens is er één keer per maand een supervisiebijeenkomst en een online college en consultatie met de hoofdtrainer.

Locatie:
Beehive, IJburglaan 448, 1086 ZJ, Amsterdam.

Online leeromgeving

In de rijke online leeromgeving vind je inspirerende opdrachten en filmpjes, concrete tools en verdiepende theorie. Je hebt de gelegenheid om met andere trainers kennis en ervaring uit te wisselen. Voor iedere opleidingsdag vind je alle voorbereidingen op de online leeromgeving. Zo kun je ook na afloop van de lesdag nog even rustig de powerpoint terug kijken, filmpjes opnieuw bekijken of aanvullende informatie vinden. Je kunt vragen stellen aan de verschillende (gast)trainers. Last but not least, je leert de toegevoegde waarde van online leren van binnenuit kennen, zodat je daar ook zelf als trainer gebruik van kunt maken.

Neem een kijkje in de online leeromgeving!

Persoonlijke begeleiding en supervisie

Naast de 10 opleidingsdagen die je in een groep van minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers volgt, krijg je ook supervisie. Tijdens de supervisie bespreek je met maximaal 3 andere trainers– in kleine vaste groepjes– de voortgang van jouw (door)ontwikkeling als trainer. Na iedere bijeenkomst schrijf/teken je een reflectie waardoor je meer inzicht krijgt in jouw eigen wijze van waarnemen, voelen, denken en professioneel handelen. Je bespreekt concrete (leer)situaties en leert hier dieper op reflecteren. Tijdens iedere bijeenkomst is er ruimte om leervragen in te brengen. Door middel van diverse werkvormen onderzoeken we gezamenlijk jullie leervragen. Bijvoorbeeld door te focussen, door visueel werken, of door werkvormen die we met elkaar ter plekke vormgeven. Hierdoor krijg je meer zicht én grip op je eigen leerthema’s als trainer en als persoon. Deze eigen ervaring met leren en veranderen helpt je ook om het leer- en veranderproces van jouw deelnemers nog beter te begeleiden.

De supervisie zorgt voor een rode draad tijdens de opleiding. Een plek waar je telkens kan kijken waar je staat, waar je naartoe wilt, en wat je (alternatieve) mogelijkheden zijn. Je kunt bij de andere trainers ‘ de kunst afkijken’ en leert elkaar nóg beter kennen. De opleidingsdagen en de supervisie wisselen elkaar steeds af. Daarnaast geef je zelf trainingen en studeer je op je eigen tempo en tijd in de online leeromgeving. Zo biedt deze opleiding je een rijke leeromgeving waar we altijd aansluiten op jouw unieke leervragen en ervaring!

Aan het einde van deze  opleiding

Ben je een trainer die zijn/ haar eigen kwaliteiten goed inzet. Je maakt eigen, aansprekende trainingsontwerpen die aansluiten bij jouw doelgroep. Je communiceert helder met je opdrachtgever over de resultaten van je trainingen. Je hebt een nieuw netwerk opgebouwd en hebt bij verschillende trainers ‘in de keuken gekeken’. Je hebt je eigen stijl van trainen en een visie op leren ontwikkeld. Je durft diverse groepen te begeleiden, kunt confronteren en je creëert een veilige sfeer in de groep waarin deelnemers optimaal kunnen leren. Je gelooft in jezelf als vakkundige en sprankelende trainer!

Kosten

De kosten voor het gehele opleidingstraject, inclusief online leeromgeving, supervisie, koffie, thee en lunch zijn €3.850,- (btw vrijgesteld).  SCHRIJF JE IN VOOR 1 MEI EN ONTVANG EEN VROEGBOEKKORTING VAN 10%! 

 • Bespaar tot wel 40% in opleidingskosten in vergelijking met andere trainersopleidingen!
 • Wist je dat opleidingskosten in 2018 voor het laatste volledig fiscaal aftrekbaar zijn? Daarom  krijg je nu nog tot 1/3 van dit bedrag terug via je inkomstenbelasting!

De opleiding is geregistreerd bij het Registerplein. Onze trainers zijn geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Ervaringen van trainers die deze opleiding hebben gevolgd:

Tanja Brückmann (zelfstandig trainer, projectmanager)

” De opleiding ‘Persoonsgericht en waarderend trainen’ heeft me naar een hoger niveau gebracht. Niet enkel als trainer, maar ook als persoon. Door de inzet van meerdere trainers, het gebruik van vele soorten werkvormen en een variëteit aan onderwerpen heeft mijn ontwikkeling op vele vlakken plaatsgevonden.Het direct gebruik maken van de situaties die tijdens trainingen voorvallen, het omgaan met weerstand, maar ook het ontwikkelen van een eigen training en ondernemerschap zijn aan bod gekomen.  Alle leerervaringen werden vergroot door supervisiegesprecken die parallel aan de opleiding plaatsvonden. Erg bijzonder is ook dat Wiepke haar rol als trainer tijdens de trainingen bespreekbaar maakt. Ik onderging de training en kon tegelijkertijd observeren hoe Wiepke de training gaf en direct vragen stellen waarom zij op dat moment voor een bepaald pad koos. Deze opleiding bestond van het begin tot het eind uit ervaren, reflecteren en weer oefenen waardoor de verandering en borging in mij als persoon optimaal was. Kortom: een aanrader voor elke trainer!” 

Omar Kaddouri (trainer, jeugdzorgwerker)

“In deze trainersopleiding staat zowel de persoon als de professional centraal ! Ik heb me mens gevoeld die zowel z’n krachten als zijn onzekerheden kenbaar mocht maken.  Ik ben blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Wiepke is een warme, professionele trainster. De opleiding biedt een holistisch programma met een logische opbouw. Er komen veel verschillende thema’s aan bod, zoals kennismaken in een groep, omgaan met groepsdynamica, vele verschillende werkvormen, maar ook marketing en positioneren in het professionele veld. Ik kon mijn natuurlijke stijl van trainen ontdekken en mijn volgende stap om te groeien als trainer. Al met al een opleiding die ik gun aan een ieder die dit leest!”

Elhoussaine Hmimou (trainer, sociaal entrepreneur)

“De trainersopleiding heeft mij zo veel gebracht en geleerd, waardoor ik weer dichter bij mij zelf kwam. De trainingen waren op maat gemaakt;  voor iedere deelnemer toegankelijk en geschikt voor zowel ervaren als startende trainers. Deze opleiding raad ik iedereen  aan die meer uit zichzelf wil halen als trainer en als persoon. Drie woorden: persoonlijk, authentiek en vakmanschap.”

Over de trainers

De Witte en de Zwarte Zwaan is opgericht door Wiepke de Heij. De trainersopleiding ‘Persoonsgericht en waarderend trainen’ is een 1-jarige vakopleiding op Post-Hbo niveau. Onze trainers zijn geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De opleiding is geregistreerd bij het registerplein voor diverse beroepen (200 PE punten).

Hoofdtrainer (Wiepke de Heij (1980))

Wiepke de Heij is de hoofdtrainer en initiatiefnemer van de trainersopleiding ‘Persoonsgericht en waarderend trainen’. Zij traint de afgelopen 16 jaar vol passie diverse doelgroepen op uiteenlopende onderwerpen. Naast opleider en trainer is Wiepke ook geregistreerd supervisor. Lees hier meer over Wiepke of bekijk de reviews over Wiepke. Daarnaast zijn er meerdere gasttrainers verbonden aan de opleiding.

Deskundige en diverse gasttrainers

Over Marten Bos (1955)

Marten is (leer)supervisor, coach, trainer en spreker. Hij is gespecialiseerd in werken met diversiteit/intersectionaliteit. Vanuit zijn eigen ervaring in zijn leven en in zijn werk weet hij hoe makkelijk mensen worden uitgesloten. Marten is gepassioneerd om te werken aan een inclusieve samenleving. Als trainer/opleider werkte hij o.a. bij VluchtelingenWerk, Nyenrode, Hogescholen, Huisartsen opleiding en de Nederlandse Stichting Gestalt.

Over Elèni Thomaïdis da Silva 

Als psycholoog heeft het trainen me altijd gefascineerd; hoe komt elk individu vanuit zijn eigenheid optimaal tot leren in een groep?  In Nederland ben ik in 1995 gestart als trainer en heb dit mogen uitbouwen in Angola, door het ontwikkelen en uitvoeren van opleidings- en trainingstrajecten op het gebied van pedagogiek & psychologie. Mijn hart ligt bij aandacht voor diversiteit en het versterken van potentieel. Leren door zelf te ervaren staat hierbij centraal, wat niet alleen voor de trainees, maar ook voor mijzelf telkens weer een verrijking is.

Over Rinco van der Baan

“Ik ben trainer, trainingsacteur, coach en heb een eigen boekingskantoor voor professionele trainingsacteurs (Buro Acting). Als trainer ben ik graag een ‘entertainer’ en wil ik op een leuke en losse manier mensen bewegen. Mindfulness en bewustwording loopt als een rode draad door mijn trainingen. Buro acting staat vooral bekend om zijn effectieve trainingen in ‘klantgerichtheid en ‘agressie’. Mijn opdrachtgevers zijn o.a. KLM, Etos, UWV, Ahold, gemeenten en scholen.”

Uniek aan deze trainersopleiding

Als je besluit om bij ons de trainersopleiding te gaan volgen, geven we je vleugels! Je leert diepgaand en persoonsgericht trainen waardoor je écht verschil maakt en jezelf onderscheidt als trainer. Je leert om  diversiteit als kracht in je training te benutten. Je krijgt als enige trainersopleiding in Nederland supervisie waardoor je je eigen leerthema’s optimaal kunt inbrengen. We zetten ons netwerk in voor praktijkplekken om nieuwe of gevarieerdere trainingservaring op te doen. We openen deuren voor jou!  Door onze rijke online leeromgeving is blended learning ook écht blended waardoor je van binnenuit de meerwaarde van online leren leert kennen. We werken met 1 vaste hoofdtrainer die altijd aanwezig is, waardoor je een persoonlijke benadering hebt. Tegelijkertijd krijg je meerdere gespecialiseerde gasttrainers, zodat je verschillende trainersstijlen ervaart. We werken met een diverse groep deelnemers en geloven in de kracht van diversiteit voor leren en veranderen.

Lees hier artikelen over Persoonsgericht en waarderend trainen.

Creëer ook blijvende impact als bevlogen trainer!

Inschrijven en contact:

Selectiecriteria voor de trainersopleiding:

 • minimaal HBO of WO werk-en denkniveau
 • Meer dan drie jaar werkervaring
 • stevige en sociale persoonlijkheid

Heb je vragen of wil je weten wat deze opleiding voor jouw loopbaan kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Wiepke. Twijfel niet, en bel, mail of app! Lees hier reviews over de hoofdtrainer Wiepke de Heij. Tijdens een (telefonisch) vrijblijvend intakegesprek is er de gelegenheid tot kennismaking en stellen van vragen.

Inschrijfprocedure

Het is mogelijk om een vrijblijvende optie te plaatsen via mail of telefonisch. Er zal een (telefonisch) intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek is er naast kennismaking ook de gelegenheid tot vragen stellen. Als je na het intakegesprek besluit de opleiding te willen volgen, dan krijg je een inschrijfformulier toegestuurd. Na ontvangst van het inschrijfformulier door de Witte en de Zwarte Zwaan is de inschrijving definitief en verbind je je aan de opleidingsvoorwaarden.