Over ons

De Witte en de Zwarte Zwaan (DWZZ) begeleidt professionals, teams en organisaties bij hun (persoonlijke), professionele ontwikkeling. Onze vernieuwende en diverse trainers en begeleiders dragen op vakkundige wijze bij aan de leer-en ontwikkelprocessen van deze tijd.

DWZZ is opgericht in 2016 door Wiepke de Heij. DWZZ werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals: overheid, (jeugd)zorg en financiële en zakelijke dienstverlening.  Vanaf 2017 bieden wij de vernieuwende trainersopleiding “Persoonsgericht en waarderend trainen” aan. Een nieuwe opleiding voor professioneel begeleiders is in de maak! Zo blijven we zelf ook steeds leren en ontwikkelen.

Visie en missie

We hebben te maken met een toenemende diversiteit en voortdurende veranderingen in onze maatschappij en organisaties. Er wordt een continu en groot appèl gedaan op het leer-en verandervermogen van professionals en de organisatie als geheel. Dit brengt vele uitdagingen met zich mee, zoals het vinden (en houden!) van geschikte medewerkers.

Het bieden van persoonlijke begeleiding en de juiste ondersteuning voor professionals is van grote waarde. Er zijn 100 manieren te vinden, en iedere professional heeft nét een (iets) andere aanpak nodig.  Wij geloven in op maat gemaakte begeleiding, training en organisatieadvies. Persoonsgericht en waarderend, helder en toegankelijk. Door diverse, professionele begeleiders kunnen wij aansluiten bij verschillende vraagstukken van individuen, teams of de organisatie als geheel.

Om het vakmanschap te versterken en de professionals van nu te ondersteunen bieden we ook op maat opleidingsaanbod voor trainers en professioneel begeleiders.

Ons motto: Leef elke dag alsof het je eerste is: open en vol verwondering!

Over Wiepke

Bij mijn opleiding Pedagogiek kwam ik voor het eerst in aanraking met persoonsgericht trainen. Wat een geweldige manier om te leren! In 2002 kwam ik op mijn “eigen” hogeschool te werken als docent, trainer en onderwijsontwikkelaar. Hier begonnen mijn vlieguren en ik heb ontzettend veel geleerd! Nadat ik jarenlang verschillende trainingen en ook ander onderwijs als docent/ trainer had ontwikkeld en gegeven, begon het te kriebelen.  Het ondernemerschap lonkte… Als zelfstandige gaf ik  trainingen aan uiteenlopende doelgroepen, variërend van docenten en jeugdprofessionals tot vrijwilligers en ouders. Later ging ik ook meer in de zakelijke dienstverlening trainen, voor banken, techbedrijven en overheid. Werken met superdiverse doelgroepen in verschillende settings vond en vind ik enorm inspirerend!

In 2010 werd ik moeder en dat gaf een nieuwe betekenis aan mijn leven. Onderdeel zijn van mijn gekleurde gezin heeft mij gevormd tot de mens die ik nu ben en waar ik voor sta. Vanaf 2016 werd ik verliefd op een aanvullend vak: het vak van supervisor. Hier vond en vind ik de verdieping bij de begeleiding van individuen en kleine groepen. Hier heb ik “de fijne kneepjes van het begeleidingsvak” geleerd en leer ik nog iedere dag.

In 2017 heb ik mijn eigen trainersopleiding Persoonsgericht en Waarderend Trainen opgezet. Het begeleiden en opleiden van trainers en professioneel begeleiders geeft mij ongelooflijk veel voldoening! Leren en ontwikkelen blijft altijd in beweging. En dat vind ik zo enorm leuk aan ons werk. Het is mijn missie om bij te dragen aan meer diversiteit en vakmanschap in trainersland.

 

Bewaren