Over Wiepke

thp_6515-edit-2

Ik ben een warm en betrokken persoon, maar durf anderen ook te confronteren en te prikkelen. Ik geniet ervan om professionals te zien groeien in hun vak. Ik ben ondernemend en een ontwikkelaar. Ik kan vanuit het niets ‘iets’ opbouwen, en dat doe ik met veel overtuiging en volharding.

Ik heb me gespecialiseerd in het opleiden van trainers. Het trainersvak doorgeven waar ik zelf zo van houd, geeft ongelooflijk veel voldoening! Ik schrijf artikelen over het trainersvak, ik geef supervisie en training aan trainers en ik leid trainers op. Dit doe ik in samenwerking met inspirerende gasttrainers, die mij ook prikkelen en verrijken.

Als organisatieadviseur en trainer begeleid ik organisaties in leer-en verandertrajecten. Ik ontwikkel trajecten op maat die zorgen voor diepgaande inzichten en daadwerkelijke gedragsverandering. Ik zet me in voor goede afstemming met mijn opdrachtgever en stakeholders om zo gezamenlijk een traject te ontwerpen en te begeleiden. Mijn focus ligt hierbij op het creëren van een positief, veilig, productief leerklimaat. Ik geloof dat mensen kunnen gaan ‘vliegen’ als je hun innerlijke vlam aanwakkert en daarbij de juiste tools en ondersteuning aandraagt.

Leef elke dag alsof het je eerste is: open en vol verwondering!

Mijn achtergrond

In mijn opleiding tot pedagoog heb ik veel geleerd met betrekking tot gespreksvoering en de ontwikkeling van mensen en groepen. Ik heb het genoegen gehad hier persoonsgerichte trainingen te krijgen, waardoor ik al op jonge leeftijd heel bewust naar mezelf en anderen heb leren kijken.

In 2002 werd ik docent/trainer/ onderwijsontwikkelaar bij deze HBO Pedagogiekopleiding. Ik heb verschillende colleges, trainingen en afstudeerbegeleiding gegeven en ook veel onderwijs ontwikkeld. Ook heb ik opleidingen kunnen volgen, zoals Focussen, een mooie begeleidingsmethodiek, de Post-Hbo Organisatiepsychologie, Oplossingsgericht werken en de opleiding van Sioo: Research en Inquiry. Hier specialiseerde ik mij in de methode van Appreciative Inquiry, een inspirerend model van waarderend onderzoek, wat ik veel gebruik als trainer en organisatieadviseur.

Vanaf 2007 combineerde ik het trainen/ doceren op de hogeschool met zelfstandig ondernemerschap. Ook het ondernemerschap was een leerschool! In 2012 werd het tijd om volledig zelfstandig verder te gaan. Ik heb veel geleerd van de (cultureel) diverse groepen die ik heb mogen begeleiden. Deze ervaring en verrijking geef ik graag door aan de professionals met wie ik werk.  In 2016 koos ik voor de opleiding tot supervisor, bij GITP PAO. Deze opleiding gaf mij de tools in handen om leer- en veranderprocessen nog diepgaander en preciezer te begeleiden.

Ik woon met veel plezier samen met mijn vriend en twee dochters in Amsterdam.

Bewaren