Over ons

Over ons

Werken aan je persoonlijke, professionele ontwikkeling.

De Witte en de Zwarte Zwaan (DWZZ) begeleidt professionals, teams en organisaties bij hun persoonlijke, professionele ontwikkeling. Onze vernieuwende en diverse trainers en begeleiders dragen op vakkundige wijze bij aan de leer-en ontwikkelprocessen van deze tijd.

DWZZ is opgericht in 2016 door Wiepke de Heij. We werken voor verschillende opdrachtgevers zoals: overheid, (jeugd)zorg en financiële en zakelijke dienstverlening.  Vanaf 2017 bieden wij de vernieuwende trainersopleiding “Persoonsgericht en waarderend trainen” aan. Een vernieuwende opleiding voor professioneel begeleiders en supervisoren is in de maak! Zo blijven we zelf ook steeds leren en ontwikkelen.

Vergroot het leer-en verandervermogen van professionals!

We hebben te maken met een toenemende diversiteit en voortdurende veranderingen in onze maatschappij en organisaties. Er wordt een continu en groot appèl gedaan op het leer-en verandervermogen van professionals en de organisatie als geheel. Dit brengt vele uitdagingen met zich mee, zoals het vinden (en houden!) van geschikte medewerkers.

Het bieden van persoonlijke begeleiding en de juiste ondersteuning voor professionals is van grote waarde.

Begeleidt individuen teams en organisaties bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Opleiden en begeleiden is een vak en luistert nauw.

Wij geloven in op maat gemaakte begeleiding, training en organisatieadvies. Persoonsgericht en waarderend, helder en toegankelijk. Door diverse, professionele begeleiders kunnen wij aansluiten bij verschillende vraagstukken van individuen, teams of de organisatie als geheel.

Om het vakmanschap te versterken en de professionals van nu te ondersteunen bieden we ook op maat opleidingsaanbod voor trainers en professioneel begeleiders.

We begeleiden jou bij je persoonlijke, professionele ontwikkeling. Met passie en vakmanschap!

De Zwaan staat symbool voor ‘innerlijke schoonheid’. Door aan je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling te werken, werk je aan jouw innerlijke schoonheid. Vanuit welke waarden wil jij werken? Aan welk groter geheel wil jij bijdragen?

Het ‘witte en het zwarte’ staat voor het vinden van balans: het kijken naar je sterke kanten en talenten, net zo goed als naar je eigen zwakke kanten of ontwikkelpunten. Door het hanteren van je persoonlijke kwaliteiten, valkuilen en eigenaardigheden word jij een (nog) betere professional! Dit speelt niet alleen op individueel niveau, ook binnen een team en organisatie is het steeds weer vinden van balans aan de orde.
Meer over ons weten? Neem dan contact op!

Waar waken we voor?

Geen gezweef.
Geen gepruts.
Geen gebakken lucht.

Ons team 

Het team van De witte en de zwarte zwaan bestaat uit:

Wiepke de Heij –
directeur
Vergroot het leer-en verandervermogen van professionals!
Marten Bos – gasttrainer en (leer)supervisor
Adrianne van Doorn – (leer)supervisor, opleider en trainingsacteur
Deborah werkzaam bij de witte en de zwarte zwaan
Deborah Herlaar – (leer)supervisor, intervisiebegeleider en trainingsacteur 
Caroline van Aart – Backoffice